Ik ben vroedvrouw Ellen

Mijn naam is Ellen Hartmann en ik woon vlak achter de duinen in Den Haag. Samen met mijn man, zoon (2015) en dochter (2016) woon ik alweer heel wat jaren met veel plezier in de Bomenbuurt, een klein dorpje in de grote stad. In mijn vrije tijd ben ik graag op of bij het water, hou ik van handwerken, pianospelen en met mijn gezin erop uit gaan.

De liefde voor geboorte heeft er altijd al ingezeten maar mijn passie hiervoor is pas echt opgelaaid toen ik zelf zwanger was van mijn oudste zoon. Door mijn beide zwangerschappen heb ik nog veel beter geleerd hoe belangrijk het is dat je als vrouw gehoord en gezien wordt tijdens je zwangerschap en bevalling. Dat het altijd jouw lichaam en jouw kindje is en dat het belangrijk is dat jij inspraak hebt op (be-)handelingen. Ik merkte al snel dat de reguliere verloskunde voor mij niet bevredigend werkte en dat ik liever op mijn eigen manier wil werken waarbij de zwangere centraal staat. Daaruit is ‘Vroedvrouw Ellen’ ontstaan.

Iedere zwangere en baby hebben hun eigen verhaal. Dat maakt elke zwangerschap en bevalling weer tot een unieke gebeurtenis. Zowel de zwangerschap, de bevalling, de kraamperiode als het ouderschap is voor iedereen weer anders. Daarom is verloskunde voor mij, als vroedvrouw, zo mooi. Ik noem mezelf graag vroedvrouw omdat deze term beter aansluit bij mijn visie, namelijk verloskunde met daarom heen een verdiepende zorg die specifiek gericht is op de zwangere en haar kind. Een omhullende en warme zorg. Een zorg die verder gaat dan alleen de standaardcontroles en begeleiding in de reguliere verloskunde. Het natuurlijk proces van een zwangerschap en bevalling zijn hierbij mijn uitgangspunt.

Ik ben een vroedvrouw die luistert naar jouw wensen en graag meedenkt en informeert over mogelijkheden. Voor mij is het belangrijk dat je bewuste keuzes kunt maken, ongeacht welke keuze dat is. Het is voor mij niet belangrijk waar of hoe jij wilt bevallen. Elke keuze is een goede keuze zolang je deze maar kunt maken vanuit je eigen kracht en volledig geïnformeerd bent.

Mijn overtuiging is dat hoe meer we samen aandacht geven aan jouw zwangerschap en mindset dit een positieve invloed gaat hebben op jouw zwangerschap, bevalling, kraamperiode en het ouderschap.

Instagram logo Blijf ook op de hoogte via mijn Instagram-pagina

Terug naar de homepage