Aanvullende zorg en tarieven

De verloskundige zorg wordt vergoed vanuit het basispakket van je Nederlandse zorgverzekering. Heb je geen (Nederlandse) zorgverzekering dan zijn deze kosten voor je eigen rekening. Deze bedragen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Naast alle verloskundige zorg krijg je bij mij ook een heleboel extra's, namelijk:

Naast al deze extra’s kun je bij mij ook terecht voor nog meer aanvullende zorg. Deze zorg is voor iedereen toegankelijk, je hoeft hiervoor geen cliënt te zijn van Vroedvrouw Ellen:

Cliënt
Los tarief
Doulazorg tijdens de bevalling
€ 400
Mocht het zo zijn dat je tijdens je bevalling toch onder zorg van de gynaecoloog komt dan kan ik je ‘doulazorg’ bieden. Dit houdt in dat ik je emotioneel en mentaal begeleid tijdens jouw bevalling. Ik coach je, help je met drukpuntenmassage en waak over jouw geboorteplan en wensen. Zo heb je toch een vertrouwd gezicht bij je die je kan helpen bij het behouden van je autonomie tijdens je bevalling.
Draagconsult
€ 50
Wil je graag eens proberen of het dragen van je kindje iets voor jullie is? Maar weet je niet welke draagdoek of draagzak je moet hebben en hoe je die om zou moeten doen? Dan kom ik graag bij je langs om samen uit te zoeken welke manier van dragen bij jullie past.
Voetreflexmassage
€ 50
Voetreflexmassages zijn niet alleen heerlijk ontspannend ze kunnen ook bijdragen aan het verbeteren van een heleboel zwangerschapskwaaltjes. Denk hierbij aan o.a. aan misselijkheid, vermoeidheid, beginnende hoge bloeddruk, aambeien en rug- en bekkenklachten. Ook kan het de start van de bevalling net het zetje geven dat het nodig heeft.
Coaching per sessie van een uur
€ 40
Losse coaching-sessies zijn ook mogelijk. Misschien wil je het hebben over beperkende overtuigingen uit jouw omgeving (denk aan: alle vrouwen hadden lange zware bevallingen of ik ben bang voor …) of over een bepaald onderwerp dat op dat moment in jouw leven speelt dan kunnen we hier samen mee aan de slag
Anticonceptiespreekuur
€ 50
Gezinsplanning is belangrijk, niet alleen het krijgen van kinderen maar ook het niet meer krijgen van kinderen als jullie voelen dat jullie gezin compleet is. Ik ga met je doornemen welke opties er zijn en samen kijken we dan wat voor jou de meest fijne keuze is. Vanaf volgend jaar kun je bij mij ook terecht voor het laten plaatsen of verwijderen van spiralen.
Kinderwensspreekuur
€ 60
De wens naar een kindje kan een hevig verlangen zijn of een weg vol met onzekerheden. Wil je meer weten hierover, of je bijvoorbeeld een verhoogde kans hebt op aangeboren afwijkingen, welke invloed jouw leeftijd heeft of wat nou een gezonde levensstijl is om je lichaam voor te bereiden op een zwangerschap? We nemen alle tijd om alles uitgebreid te bespreken want een afspraak duurt 60 minuten.
Mee naar consult gynaecoloog
€ 75
Het kan voorkomen dat er tijdens je zwangerschap iets voorvalt waardoor het advies zou zijn om toch in het ziekenhuis te bevallen. Je krijgt dan eerst een gesprek bij de gynaecoloog. Heb je specifieke wensen die je wilt bespreken of wil je graag wat ruggespraak dan kan ik met je meegaan naar de gynaecoloog. Samen gaan we dan het gesprek aan om in samenspraak met de gynaecoloog tot een vervolgplan te komen waarin jouw wensen gehonoreerd worden.
Huren van draagdoek/draagzak
€ 10
Per week kun je een draagdoek of draagzak van mij lenen. Op deze manier kun je eerst uitproberen of je dit een fijne manier van dragen vindt zonder dat je meteen een nieuwe doek moet kopen.
Huren van een bevalbad
€ 125, totaalpakket
Je kunt bij mij een bevalbad huren voor een paar weken. Hier zit alles al bij in, uiteraard het bad maar ook de aan- en afvoerslang, je persoonlijke hoes die er in moet, opblaaspomp, thermometer, handleidingen, speciale losse handgrepen om je goed vast te kunnen houden tijdens de bevalling etc. Vraag naar alle mogelijkheden qua formaat en termijn.
Skippybal
€ 10 per 4 weken
Een skippybal kan uitkomst bieden als je in je zwangerschap last hebt van rug- en/of bekkenklachten. Ook tijdens de bevalling is de skippybal een fijne uitkomst omdat je toch wat kunt rusten en zitten maar wel bewegingen met je bekken kunt maken. Hierdoor kan je kindje goed indalen en de juiste positie innemen.
Introductieles bij Elaine van Jouw Geboorte Avontuur
-10%
Wil je meer weten over HypnoBirthing en of de cursus iets voor jullie is? Bij Elaine kun je nu een gratis introductieles en kennismaking krijgen. Mocht je je willen inschrijven voor een cursus dan krijg je met de code Vroedvrouw_ellen € 60,- korting op een cursus.
Introductieles bij Mirit van WonderMove
-10%
Mirit geeft heerlijke ontspannende zwangerschapsyoga en heeft aandacht voor het maken van contact met je kindje. Als je je opgeeft via mij dan krijg je 10% korting op haar yogalessen.