Zó werk ik

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Als je voor het eerst zwanger bent zul je merken dat er veel nieuwe dingen op je af komen. Voor alles wat te maken heeft met de geboorte van je kindje kun je bij mij terecht. Ik zal je begeleiden tijdens je zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Per maand heb ik maximaal 4 vrouwen onder zorg waardoor we alle tijd hebben die nodig is. Het fijne hiervan is dat ik kleinschalige en persoonlijke zorg kan bieden wat ten goede komt aan jouw zwangerschap en bevalling. Ik sta dus 24/7 voor jullie klaar. Mocht je, wanneer dan ook, vragen hebben dan kun je mij altijd bereiken. Je hebt dus je eigen verloskundige gedurende de hele periode. Mocht het toch eens zo zijn dat ik echt niet kan omdat ik bijvoorbeeld ziek ben dan staat er een andere verloskundige met dezelfde visie voor je klaar. Op deze manier ben jij altijd verzekerd van continue zorg.

ZwangerschapGemiddeld kom je 13 keer op controle voordat je gaat bevallen. Elke controle duurt in principe een uur maar mocht je behoefte hebben aan een langere of juist kortere afspraak dan is dat ook mogelijk. Omdat we ruim de tijd hebben tijdens een spreekuur kan ik naast de controles ook voorlichting en coaching geven, net wat er op dat moment wenselijk is. Denk hierbij aan onderwerpen als pijn tijdens de bevalling, voorbereiding op de kraamperiode, voetreflexmassages, borstvoeding, samen veilig slapen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen die o.a. gebruikt worden in de HypnoBirthing®. Hiervan krijg je ook informatie mee naar huis zodat je het later terug kunt lezen en er zelf nog mee aan de slag kunt. Ook heb ik een ruime bibliotheek met boeken, je bent meer dan welkom om deze te lenen.

BevallingTijdens je bevalling zal ik je bijstaan vanaf het moment dat jij het graag wenst. Gelukkig ben je goed voorbereid tijdens je zwangerschap maar mocht je lastige momenten hebben dan coach ik je hier doorheen. Uitgangspunt hierbij is dat jij heel goed zelf in staat bent om je kindje te baren. Ik help je met het creëren van goede omstandigheden waarin dit kan. Ik heb een ruim arsenaal aan technieken om je te helpen ontspannen en weer in de goede mindset en flow te komen.

Nadat je kindje is geboren en heerlijk bij jou ligt blijf ik nog een paar uur om te kijken of het goed gaat met jullie en of jullie nog verdere ondersteuning nodig hebben.

KraamperiodeDan is jullie avontuur samen begonnen. Liefdevol, onwennig en vaak nog bijkomend van de bevalling. In de kraamperiode kom ik dan ook een paar keer bij jullie langs. Omdat ieder kindje en elke bevalling weer anders is kijken we samen naar jullie behoeftes en wat jullie nodig hebben. Uiteraard hou ik goed in de gaten of het medisch goed gaat met jullie maar de emotionele en mentale kant van het beginnend ouderschap krijgen zeker ook veel aandacht. Ik bewaak in de eerste periode of alle omstandigheden voor een goede hechting er zijn en kan ondersteuning bieden bij uitdagingen van de borstvoeding.

Daarnaast kan ik je ook helpen met het dragen van je kindje in een draagdoek of draagzak. Ik neem dan een aantal draagdoeken mee zodat je met je eigen kindje kunt ontdekken wat voor jullie fijn is en of het bij je past. Na 6 weken kom ik nog een keer bij je op nacontrole. En als je voelt dat je klaar bent om verder te gaan sluiten we deze bijzondere periode af.

Mocht je graag gebruik maken van een bevalbad, skippybal, of borstvoedingskussen dan kun je dit bij mij huren. Een baarkruk en TENS-apparaat heb ik altijd standaard bij me.

Tijdens het eerste gesprek zullen we verder ingaan op het traject en wat jullie wensen zijn. Het is jouw lichaam en jouw kindje dus uiteindelijk ook jouw keuze in hoe jij je zwangerschap en bevalling wenst. Ik ben er om je te voorzien van juiste informatie en ik denk graag met je mee over mogelijkheden.

Instagram logo Blijf ook op de hoogte via mijn Instagram-pagina

Terug naar de homepage

Terug naar de homepage